The Walking Dead Oyun Serisi

Bu yazımda sizlere dünyayı kasıp kavuran bir çizgi romanın oyunu olan The Walking Dead serisinden bahsedeceğim. Çizgi romanın dizisinin de çekiliyor olması, oyun sektöründe de ayrı bir soluk getirmişti. Serinin başından sonuna kadar tüm oyunları kendimce yorumlamaya çalışacağım.



The Walking Dead   

Telltale Games tarafından geliştirilen ve Skybound tarafından yayıncılığı üstlenen serinin ilk oyunu. 24 Nisan 2012 tarihinde çıkış yapan efsane oyun, steam üzerinden satışa sunulmuştu. Şuan güncel olarak 39 TL'dir.



Ortalama 10+ oynanma süresi tanıyan oyun, hikayesiyle sizi oldukça etkileyecek. Genel olarak seçimleriniz üzerine kurulan sinematik tarzında bir oyun olduğunu söylemek isterim. Oyunu genel olarak beğensem de Türkçe Dil Paketinin olmaması beni üzmüştü. Fakat internetten 3.parti olarak dil paketini elde edebilirsiniz.

The Walking Dead : 400 Days

Serinin ilk oyununun başarısından sonra geliştirici ve yapımcının bir araya gelerek oyuna ek içerik üreteceği tüm oyuncuları heyecanlandırmıştı. 10 TL gibi bir fiyatla steam üzerinden 3 Temmuz 2013 tarihinde çıkış yapan ek paket, 3-4 farklı hikaye ile karşımıza çıkıyor. 



Diğer oyunlarda olduğunun aksine bu dlc'de hikayeye 3-4 farklı karakterle göz atıyorsunuz. Oldukça kısa olmasına karşın fiyatının da uygunluğunu göz önünde tutarsak, tavsiye edebilirim. Fakat almadıysanız şunu da söyleyeyim : serinin tüm oyunlara kıyasla, dlc'nin temposu oldukça düşük.

The Walking Dead : Season Two

Dlc çıktıktan sonra 2 içeriği de oyuncuların benimsemesi ve beğenmesiyle beraber Telltale ve Skybound serinin 2. oyununu çıkardı. 17 Aralık 2013 tarihinde çıkış yapan oyun 39 TL ile steam üzerinden satışa sunuldu.



Serinin ilk oyunundaki hikayeyle devam eden 2.sezon, hikaye açısından oldukça sürükleyici bir hal alıyor. İlk oyunu beğendiyseniz ikinci oyunu beğeneceğinize garanti verebilirim. Serinin başından sonuna kadar hikaye aynı karakter üzerinde dönse de bu oyunda ilk defa farklı karakterlerin getirilmesi, ayrı bir soluk kattı.

The Walking Dead : Michonne

Telltale tarafından bir mini oyun olarak piyasa 23 Şubat 2016 tarihinde sunuldu. Serinin 2.oyunundaki başarısına rağmen birkaç yıl sessizliğe gömülen Telltale, 23 Şubat tarihinde sessizliğini mini bir oyunla bozuyor.



Ana hikayeden bağımsız olarak, dizi odaklı geliştirilmiştir. Tahminimce uzun süre sessiz kalınmanın etkisini bir nebze de olsa azaltmak için çıkarılan oyun, 10 saatten az bir oynanış sunuyor. Bence piyasayı yoklamak için yapılmış bir oyundan ötesi değil. Ana hikayesinden bağımsızlaşması ve çizgi romanın aksine dizi odaklı çıkış yapması, beklentileri karşılayamadı. 

The Walking Dead serisi için harcanan tüm paralara değeceğini düşünen biri olarak 24 TL'ye steam üzerinden satılan oyuna 1 lira dahi değmeyeceğini söyleyebilirim.

The Walking Dead : A New Frontier (Season 3)

Mini oyun olarak piyasaya sürdükleri rezillikten sonra 20 Aralık 2016 tarihinde serinin 3. oyunu piyasaya sürüldü. Steam üzerinden 39 TL'ye satışa sunulan oyun, önceki rezillikleri unutturabilmeyi başardı diyebiliriz.


Ana hikayeye yani çizgi romana bağlı olarak çıkış yapan 3.sezon oyunu, beklentilerini oldukça karşıladı diyebilirim. Yine de serinin ilk oyununa ve hatta ilk oyunun ek paketine nazaran bir tık düşük kalmış bir oyun. Fakat 2016 yılının başında çıkış yapan mini oyundan sonra, firmanın az da olsa itibarını toparlamasına yardımcı oldu.

The Walking Dead : The Final Season (Season 4)

Adında anlaşılacağı üzere efsane serinin son oyunu... 14 Ağustos 2018 tarihinde sadece ilk bölümü ile yayınlanan ve steam üzerinden 24 TL gibi bir fiyatla çıkış yapan oyun, şirketin maddi yetersizliklerinden dolayı uzun bir süre geliştirilemedi.

Şöyle ki 14 Ağustos 2018 tarihinde sadece ilk bölümü ile (episode 1) çıkış yaptı. Hikayenin geri kalan kısımlarını içeren bölümler geliştirilemediği için uzun bir süre oyun satıştan kaldırılmıştı. Oyunu zamanında almış olanlar ise sadece 1. bölümü oynamakla yetinebildiler.



Bir şekilde bu sıkıntılarını çözmeyi başaran firma, aylar sonra oyunun geliştirilmesini tamamladı ve tam sürümü ile 24 TL'lik bir fiyat ile satışa sundu.

Oyun hakkında çok çok güzel bilgiler vermek istesem de, spoiler içerdiği için bunları kendime saklıyorum. Fakat 2013 yılından beri oyunu oynayan biri olarak, yıllar içinde hikayenin değişimi ve uyarlanmasını oldukça beğendiğimi söyleyebilirim. Özellikle oyunun sonu beni oldukça etkiledi. Serinin tüm oyunları arasında, en çok bekleten ve zahmetli olan oyun bu olsa da kesinlikle serinin en iyi oyunu diyebilirim.

The Walking Dead : Survival Instinct

Terminal Reality tarafından geliştirilen ve Activisio tarafından yayınlanan birinci şahıs türündeki oyundur. Oyun 19 Mart 2013 tarihinde steam üzerinden piyasaya sürülmüştür. Şuan steamde satışı yoktur.

Telltale gibi yapmanın aksine, yani hikaye yönetme tarzı aksine, birinci şahıs nişancı oyunudur. Özellikle diziden tanıdığımız Darly Dixon karakterini oynamaktayız. Ben oyunu ilk çıktığında oynamıştım ve serinin diğer oyunlarına göre farklı bir yapıyla sunulması oldukça hoşuma gitmişti. 





Şehir şehir dolaşıp hayatta kalmanıza yardımcı olan malzemeleri topluyorsunuz. Benzininden yiyeceğine, yiyeceğinden silahına kadar her şeyi... Oyunda belirli bir ana hikaye var, ana hikayenin yanında birçok yan görev içerikleri de eklenmiş durumda. Bu açıdan biraz farklılık güzel olmuş diyebilirim. Özellikle yanımıza insanları alabilmemiz ve bunları yönlendirebilmemiz oldukça hoşuma gitmişti.

Şuan oyunun satışı var mı pek bilgim yok fakat eğer varsa veya olmamasına rağmen temin edebileceğiniz bir adres mevcutsa mutlaka oynamanız gerektiğini söyleyebilirim.


Yorum Yazın

Daha yeni Daha eski