FileZilla Nedir ?

  Bu yazımızda özellikle WordPress Eğitim Serisi için ihtiyacımız olan bir programı tanıtacağız. Programımızın ismi FileZilla.

FileZilla Nedir ?

FileZilla web sitenizin olsun veya herhangi bir işleminiz için olsun, sahip olduğunuz host ile aranızda bağlantı kurmaya yarayan bir programdır. Alanında tek program olmamasına rağmen işlevselliği, kullanışlığı ve basit arayüzü ile çok popüler bir programdır.

Program temelde bilgisayarınızdaki herhangi bir dosyayı sahip olduğunuz hosta iletmeye yarar. Bu işlem esnasında internet hızınızın çok önemli bir faktördür. İnternet hızınıza göre işlem süresi belirlenir. Eğer internet hızınız çok düşükse ve aktarmak istediğiniz dosyanın boyutu da bir hayli fazla ise, aktarma esnasında programın hata vermesi olasıdır. Program hata verirse hız problemini çözdükten sonra tekrar denemenizi tavsiye ediyoruz.

FileZilla açık kaynak bir program olup tamamen ücretsizdir. Şuan bazı okuyucularımızın "acaba güvenilir mi" dediğini duyar gibiyiz. Merak etmeyin programın popüler olması ve özellikle web site sahipleri tarafından vazgeçilmez olmasının bir nedeni de güvenilirliğinden kaynaklanmaktadır.

Özelikle bir web sitesi kurmak istiyorsanız size lazım en gerekli programı indirmeyi unutmayın !

FileZilla Nasıl Kullanılır ?

FileZilla programını buradan indirdikten sonra bilgisayarınıza kurmanız gerekmektedir. Kurulum işlemlerinin ardından programı açın. Gerekli tüm alanları doldurun ve hızlı bağlan tuşuna basarak hostunuz ile erişim kurun.


Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi programda temel olarak 2 alan var. 1. alan olarak işaretlediğimiz kısım sizin bilgisayarınız ve içindeki tüm dosyaların olduğu alandır. 2. alan ise hosta bağlandıktan hostun içindeki dosyaları sizlere gösteren bir alandır.

Hostunuza bağlandıktan sonra aktarmak istediğiniz dosyayı sadece 1. alandan çekip 2. alana sürüklemeniz yeterli olacaktır.

Yorum Yazın

Daha yeni Daha eski