#1 - Domain, Host ve WordPress | WordPress Dersleri

   Bu yazı serimizde siz değerli okuyucularımıza WordPress üzerinden web sitesini açmayı adım adım göstereceğiz. İlk yazımızda domain ve hosttan bahsedeceğiz. 

Yazımıza geçmeden önce belirtelim ki domain ve host almadan kuracağınız siteyi deneme şansınız var. Localhost üzerinden yayınladığımız yazıya giderek detayları öğrenebilirsiniz.


Domain Nedir ve Nasıl Alınır ?

Domain, bir web sitesinin alan adıdır yani internet üzerindeki ismidir. .com, .org, .xyz vb. uzantılar domaindir. Yani bir web sitesi açmak istiyorsanız öncelikle sitenizin ismini belirlemeniz gerekmektedir. Daha sonra ise .com gibi uzantılardan hangisini tercih edeceğinize karar vermeniz gerekir.

Hem isme hem de uzantıya karar verdikten sonra en popüler sitelerden olan Go Daddy üzerinden domaininizi alabilirsiniz. İnternette kısa bir araştırma ile daha uygun ve güvenilir sitelerde bulabilirsiniz.

Host Nedir ve Nasıl Alınır ?

Host ise web sitesinin içeriğini oluşturan dosya ve belgelerin sanal ortamda depolanmasıdır. Nasıl ki resimlerinizi, videolarınızı USB disklere hatta Cloud sistemlerine depoluyorsanız, internet siteniz de hosta depolanır.

Host almak için internete kısa bir araştırma yapmanız yeterli olacaktır. Size göre en uygun olan planı ve siteyi seçerek kolay bir şekilde host alabilirsiniz.

WordPress'e Giriş

Domain ve host aldıktan sonra web sitenizi kurmaya başlayabilirsiniz. Öncelikle WordPress dosyalarını indirmemiz gerekiyor. En güncel dosyayı indirmek için buraya tıklayınız.

WordPress dosyalarınızı indirdikten sonra FTP aracılığıyla web sitenizin hostuna atmanız gerekiyor. Ftp üzerinden dosya aktarımıyla ilgili yayınladığımız yazıya gitmek için buraya tıklayınız.

Ftp ile dosya aktarımını gerçekleştirdikten sonra, hostu aldığınız siteye giriş yaparak host üzerinden bir veritabanı (MYsql) oluşturmanız gerekiyor. Veritabanını oluşturduktan sonra ismini ve şfiresini not almayı unutmayın.

Şimdi web sitemizin adresini tarayıcımıza yazıyoruz ve sitemize gidiyoruz. Karşınıza çıkan ekranda bizden istediği bilgileri yazıyoruz.

Bilgiler Kısmı



Kurulumu Çalıştır


Kurulumu çalıştır dedikten sonra web sitenizle alakalı temel bilgileri isteyecek. Tasarladığınız siteye uygun olarak gerekli bilgileri karşınıza çıkan ekrana girmeniz gerekecek.

Gerekli olan tüm bilgileri dolduktan sonra WordPress'i Kur butonuna tıklamanız gerekiyor. Butona tıkladıktan sonra giriş ekranı karşınıza gelecek ve oluşturduğunuz kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapabileceksiniz.

Giriş
                                         


Aklınıza takılan tüm sorular için aşağıya yorum bırakabilir veya bizlere sosyal medya hesaplarımızdan ve iletişim kısmından ulaşabilirsiniz.






Yorum Yazın

Daha yeni Daha eski